Tubeconin Nuorisoidolitutkimus 2017

20.4.2017

Tubettajat hallitsevat seuratuimpien idolien listoja vuonna 2017 – suosio kasvattaa Tubeconin kolmipäiväiseksi ammattilaistapahtuman myötä

Tubeconin Taloustutkimuksella teettämä tutkimus kertoo selvää kieltä siitä, että tubekulttuuri voi hyvin ja vahvistuu entisestään. Suomalaiset, 13–19 vuotiaat nuoret nimittävät seuratuimmiksi idoleikseen tubettajat Mmiisaksen ja Lakon useiden muiden tubettajien lisäksi.

Tutkimustulokset osoittavat, että suomalaisten nuorten seuratuimpien idolien joukosta kuusi ensimmäistä henkilöä ovat tubettajia. Etenkin 13–15 vuotiaiden nuorten vastauksissa listoja hallitsivat tubettajat jopa yli 70 % osuudella. Tutkimus teetettiin 500 suomalaiselle 13–19 vuotiaalle nuorelle puhelinhaastatteluilla ja syitä valintoihin selvitettiin nettipaneelilla.

Etenkin suomalaiset tubettajat nousivat vastauksissa seuratuimpien joukkoon, ja esimerkiksi viime vuoden TubeAwardsien Vuoden tulokas -palkinnon voittaja Jaakko Parkkali nousi seuratuimpien idolien listalle uutena tähtenä. Kansainvälistä väriä toi maailman kaikkien aikojen tilatuin tubettaja PewDiePie. Pelitubettaja PewDiePien suosio näkyy poikien vastauksissa, kun taas tyttöjen listalle tähtitubettaja ei noussut lainkaan.

Yllättävänä voidaan pitää Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin nousua listalle: Trump nousi ykkössijalle 16–19 vuotiaiden poikien vastauksissa.

Tulokset kertovat selvää kieltä siitä, että Tubeconin kaltaisille tapahtumille on kysyntää. Tubeconin taiteellinen johtaja Jonna Paananen kertoo, että Tubeconin faneja ja tubettajia on kuunneltu, ja Tubecon-perhettä on kasvatettu useilla ohjelmakokonaisuuksilla.

“Olemme rakentaneet tapahtumaa entistä enemmän yhdessä Tubecon ry:n työryhmien kanssa, joiden jäsenet koostuvat tubettajista. Myös ympärivuotista toimintaa on viety eteenpäin Creator Track -kokonaisuudella, jossa tubettajat voivat kehittää omaa ammatillista osaamistaan erilaistentyöpajojen avulla.”

Uusi ohjelmaformaatti Tubecon Studio näkee myös pian päivänvalon Tubeconin YouTube-kanavalla. Tubecon Studiossa Tubeconin omat kesätubettajat kohtaavat erilaisia haasteita ja luovat sisältöä suoraan tubekulttuurin ytimestä.

Kansainvälisesti kasvaneena ilmiönä voidaan pitää aikuistubetusta. Maailmalla menestystä niittävät tubestarat kuten Casey Neistat ja bisnesguru GaryVee suuntaavat sisältönsä varttuneemmalle väestölle. Tubecon on tarttunut ilmiöön lanseeraamalla oman aikuistubettaja-kanavan.

Tubeconin toiminnanjohtaja ja vastaava tuottaja Krista Huovinen näkee tubekulttuurissa mahdollisuudet myös yritysten liiketoiminnan kehittämiseen.

“Verkkoviestintä on jatkuvassa murroksessa ja nuorien tavoittaminen perinteisin keinoin on käynyt yhä haastavammaksi. Vaikuttajaviestinnän kehitys on ollut ilmiömäistä viime vuosina, jonka vuoksi videoviestinnän ja sosiaalisen median ammattilaistapahtumamme Tubecon Industry Day on vuosien varrella kasvattanut suosiotaan.”

Tubecon järjestetään 12–13.8.2017 ja ammattilaistapahtuma perjantaina 11.8.2017. Tubecon Industry Dayhin saapuu kansainvälisiä pioneereja kertomaan sosiaalisen median ja videoviestinnän mahdollisuuksista ja trendeistä. Tämän myötä Tubecon laajenee siis kolmipäiväiseksi, jossa kaikille kohderyhmille lapsista aikuisiin tarjotaan monipuolista ohjelmaa.

Euroopan suurimman tubekulttuurin tapahtuma Tubecon järjestää 11.8.2017 Hartwall Arenalla video- ja sosiaalisen median viestinnän ammattilaistapahtuman Tubecon Industry Dayn. Liput tapahtumaan: industryday.tubecon.fi

Lisätietoja Tubeconista: tubecon.fi

Lisätietoja: Suomen Tubetapahtumat Oy:n toiminnanjohtaja ja vastaava tuottaja Krista Huovinen
[email protected]

Seuratuimmat idolit kohderyhmittäin (otantamäärät voivat vaihdella tasapisteiden vuoksi):

Kaikki top 15

1 Mmiisas
2 Lakko
3 Mariieveronica
4 Hermanni
5 Mansikkka
6 PewDiePie
7 Robin
8 Kylie Jenner
9 Cheek
10 Arttu Lindeman
10 Donald Trump
10 Sanni
13 Roni Back
14 JVG
15 Mikael Gabriel
15 Jaakko Parkkali

Kaikki tytöt top 10

1 Mmiisas
2 Mariieveronica
3 Mansikkka
4 Hermanni
5 Kylie Jenner
6 Robin
7 Lakko
8 Sanni
9 Mikael Gabriel
10 Selena Gomez

Kaikki pojat top 8

1 Lakko
2 Donald Trump
3 PewDiePie
4 Casey Neistat
5 JVG
6 Cheek
6 Herbalisti
8 Arttu Lindeman
8 Patrik Laine
8 Christiano Ronaldo

Tytöt 13–15 v. Top 7

1 Mmiisas
2 Mariieveronica
2 Mansikkka
4 Hermanni
5 Lakko
6 Pinkku Pinsku
7 Arttu Lindeman
7 Roni Back
7 Kylie Jenner
7 Selena Gomez
7 Sanni

Tytöt 16–19 v. Top 10

1 Mariieveronica
2 Kylie Jenner
3 Robin
4 Mmiisas
4 Hermanni
6 Cheek
7 Lateksituppii
7 Justin Bieber
7 Niko Saarinen
10 Sanni
10 Janne Naakka ”naaG”
10 Mansikkka

Pojat 13–15 v. Top 9

1 Lakko
2 Herbalisti
3 Casey Neistat
3 Christiano Ronaldo
3 PewDiePie
3 Arttu Lindeman
3 Donald Trump
3 Jaakko Parkkali
9 Justimusfilms
9 Patrik Laine
9 Roni Back

Pojat 16–19 v. Top 7

1 Donald Trump
2 JVG
3 Lakko
4 Cheek
5 PewDiePie
6 Casey Neistat
7 Sanni
7 Patrik Laine
7 Eeddspeaks
7 Mmiisas
7 Sauli Niinistö